LES XEMENEIES DE CELRÀ

L’antiga Fàbrica Pagans és un bon exemple de l’arquitectura industrial modernista de finals del s. XIX. Es dedicava a el·laborar productes químics pricipalment extractes tànics per adobar pells. A principis dels anys 80 la fàbrica (inactiva des de feia deu anys per la competència dels productes químics de síntesi) va ser cedida a l’Ajuntament del poble. Actualment és també un bon exemple, però en aquest cas d’aprofitament amb finalitats culturals i socials. Resten dempeus orgulloses les emblemàtiques xemeneies.


«El mercat ignora que el que importa de l’art és la seva vida subterrània, allò que passa quan una persona es veu afectada pel que ha vist, ha sentit, ha llegit. Aquesta persona ja deixa de ser la que ha estat, i pot actuar de manera diferent».

John Berger


IMPORTANT: Si les voleu veure com cal, gaudiu les imatges sempre que pugueu directament a la web i en una pantalla més gran que la de l’smartphone. La tramesa per e-mail les comprimeix molt i perden molta qualitat.


2 comentarios sobre “LES XEMENEIES DE CELRÀ

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s