LES MEVES FOTOS

Al pròleg del meu llibre digital de fotografies «Breizh (Bretanya)» relato en tercera persona el que en podriem anomenar la meva autobiografia fotogràfica. Hi explico que vaig començar a captar imatges a finals dels anys cinquanta del segle passat, precisament amb la màquina amb la que il·lustro aquest text. Des d’aquells començaments fins a avui, el fotògraf adolescent d’aquell relat -interessat des de sempre molt més en la fotografia artística i creativa que en la documental- ha canviat molt, però potser no tant com el mateix ritual i l’ofici de fer fotografies.

Des de sempre que gaudeixo molt més editant les imatges que captant-les. Per això la fotografia digital i l’aparició dels programes d’edició m’han obert un món de possibilitats insospitat. D’altra banda, els progressos tècnics increïbles en la miniaturització de les càmeres dels smartphones, m’han alliberat de la servitud d’anar pel món arrossegant els ferros, abandonant definitivament trespeus, teleobjectius, etc., i acceptant plenament les conseqüències i les limitacions d’aquesta opció.

Aquest apartat de la web 6qsite.com reuneix una tria de les imatges que he anat publicant al bloc els darrers mesos, a l’espera d’agrupar-les (després d’una segona tria) en algun llibre monogràfic que anirà a parar a la secció «Llibres digitals». Les agrupo aquí -a l’espera de fer un llibre- en quatre blocs: «Blanc i negre», «Mínimal», «Macro» i «Calaix de sastre». Podeu accedir directament a aquests apartats clicant al menú següent.

. CALAIX DE SASTRE

. BLANC I NEGRE

. MÍNIMAL

. MACRO


«La fotografia, més que un medi per comunicar la realitat és un art creatiu. Per tant, l’èmfasi sobre la tècnica, només està justificat en la mesura en que contribueixi a simplificar i clarificar l’afirmació del concepte del fotògraf»

Ansel Adams