LLIBRES DIGITALS

Quan penjo un quadre o un dibuix a les parets de casa meva, amb el temps varia el meu interès en la seva contemplació. Alguns acaben avorrint-me i els substitueixo. N’hi ha que desapareixen i ja no els veig, han passat a integrar-se totalment en el paisatge domèstic i domesticat. D’altres però, com més temps passa, més coses em diuen i més m’agraden. Succeeix una cosa semblant amb les imatges que penjo a les parets digitals d’aquesta web.

Ocasionalment, quan aquestes parets ja estan massa plenes, faig neteja i agrupo les que mantenen el seu interès en el format d’un fotoàlbum. També acostuma a passar que algun tema em motivi suficientment com per a fer ja directament imatges pensant en agrupar-les en un d’aquests llibrets digitals. En aquest cas, la idea del llibre és la que va al davant, i les imatges van apareixent -si hi ha sort- una darrere l’altra.

Aquests senzills fotoàlbums em faciliten molt fer arribar la meva obra a qui crec que li pot interessar. És clar que no es pot comparar de cap manera un fotoàlbum digital amb una exposició amb imatges impreses sobre paper. Però també són incomparables els costos i l’enrenou que suposen, o la quantitat d’espectadors finals, d’una exposició o d’un llibre digital. Potser faig de la necessitat virtut, però la veritat és que a mi em compensa. Alguns dels fotoàlbums més antics que trobareu a continuació (publicats el 2012) han rebut més de cinc mil visitants.

A l’apartat «Llibres d’art» hi trobareu altres llibres meus d’imatges, quasi tots sobre l’obra d’alguns amics artistes.

LLIBRES DIGITALS

Cliqueu damunt del nom de cada apartat per accedir als llibres que hi ha agrupats

. FOTOÀLBUMS

. LLIBRES D’ART

. ELS VOSTRES LLIBRES


«El llibre és el vehicle idoni per a mostrar fotografies, sempre que estigui seriosament programat i editat. Permet una revisió contínua i sobretot arribar a una conjunció perfecta entre el format de les imatges, la seva disposició i la seva complementarietat, les unes amb les altres.»

Xavier Miserachs