NÚVOLS

Aquest ha sigut un final d’estiu tempestuós a la nostra Vall, però que ens ha regalat poca aigua i la Llémena segueix ben seca. En canvi ens ha donat unes nuvolades que feien goig de veure i de fotografiar. Especialment al capvespre, quan els darreres raigs de sol, alguns dies, les acolorien espectacularment…


“Vaig voler fotografiar núvols per esbrinar el que havia après en quaranta anys dedicat a la fotografia. Expressar la meva filosofia de vida a través dels núvols, mostrar que les meves imatges no eren només el resultat d’escollir un tema concret“.

Minor White


IMPORTANT: Si les voleu veure com cal, gaudiu les imatges sempre que pugueu directament a la web i en una pantalla més gran que la de l’smartphone. La tramesa per e-mail les comprimeix molt i perden molta qualitat.


17 comentarios sobre “NÚVOLS

 1. Grans captures de núvols: les postes de sol fan algunes fotos espectaculars. Tant de bo els dos tinguem una mica de pluja aviat, la calor del sol és meravellosa, però la pluja és el que necessitem per refredar la nostra terra i poblar les vies fluvials per a les properes temporades. Desitjant el sol líquid!

  Me gusta

  1. Efectivament. Aquí fa molta falta que plogui, però que plogui bé sense causar cap desastre. Els pantans estan gairebé secs. La riera de la nostra vall fa molt temps que no porta aigua. És una llàstima que els núvols només serveixin, per ara, per a fer fotografies boniques.
   Per cert t’agraeixo molt 💐 que facis el teu post en català. 👏🏻👏🏻👏🏻 I, a més a més, en un català correctíssim! 🙏🏼

   Le gusta a 1 persona

   1. La conca de Sooke s’omple de salmons esperant la pluja i si només plou una mica, correran per les rieres per desovar, però no hi hauria prou pluja per omplir les rieres i moriran abans de poder desovar. Desenes de milers ja han mort, així que en les últimes setmanes a la costa oest, és desgarrador. Pel que fa al català perfecte, podem agrair el traductor de Google :-).
    Esperant les suaus pluges de tardor per al nostre món sec!

    Le gusta a 1 persona

   2. Quina llàstima més gran això que expliques del salmons! Aquí també confiem en aquestes pluges de tardor. Però tot fa pensar que això del canvi climàtic és imparable. Les previsions de futur no són gens bones si no hi ha un canvi radical de comportament ecològic. Un canvi que al nostre país es produeix tan lentament que no sé si arribarem a temps de canviar la tendència… 😖

    Le gusta a 1 persona

   3. La majoria de la gent viu a ciutats on aquests canvis terrestres són difícils d’entendre, de manera que tenen pocs incentius per canviar el comportament que ens ha portat fins aquí. Perdre les pistes de salmó serà només una nota al peu del menú del seu restaurant preferit.
    La pèrdua del nostre hàbitat natural mai ha estat una consideració corporativa perquè aquestes accions redueixin els beneficis. No entenen que sense el nostre entorn natural, els beneficis que tinguin ara no els ajudaran gaire quan no hi hagi ocells volant al cel, ni peixos als rierols, llacs i oceans ni prou aigua per cultivar i beure. . Així, un dia, una vegada que la vida salvatge hagi desaparegut pràcticament, els terrenys es retorcen en pols i la gent que aquestes corporacions necessiten per continuar amb els beneficis desapareixerà. Desolador, és cert, he vist aquests canvis amb una veu apagada. Vaig prendre moltes decisions al llarg dels anys per ajudar a reduir la meva empremta, però mai va ser suficient. És difícil convèncer la gent perquè redueixi la quantitat de petroli que s’utilitza més, ja que moltes persones vives avui només han conegut els plàstics, el gas i el petroli que realment no podrien considerar cap altra forma de viure. Els alternatius són per als absurds i no condiusius el que s’està promocionant a les xarxes socials.
    Les nostres fotografies poden ser, algun dia, tot el que ens queda de l’entorn natural.
    Així doncs, seguiu fent les fotos, gaudiu del que tenim ara, ja que aquests documents fotogràfics poden ser algun dia tot el que queda per compartir amb les generacions més joves.
    La pau i la pluja és el que cal per a tothom. Cuida’t.

    Le gusta a 2 personas

 2. Quand la photo sort d’un reflexe déclenché par le smarphone, pour prendre l’inspiration du coeur chaque chose montre son âme…tels ces nuages qui transportent l’eau précieuse mais surtout le rêve de la source à la mer…
  C’est beau de sortir du cliché pour entrer dans la matière.
  Merci
  Alain

  Le gusta a 1 persona

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s