EL CASAL DELS MARGARIT

Popularment conegut com el Castell de Sant Gregori és un edifici del segle XIV (altres fonts diuen que la construcció inicial va ser al segle XII). En segles posteriors va ser molt reformat.

Durant els segles XIV, XV i XVI fou la casa pairal de la poderosa família dels Margarit. Era d’aquesta família el Cardenal Margarit, que governava la diòcesi de Girona des de Roma. El seu nebot Joan Margarit i de Requesens (Sant Gregori, 1468 – Girona, 21 d’octubre de 1554), també va ser bisbe de Girona entre 1534 i 1554 i, a més a més, abans de ser bisbe fou el 50è President de la Generalitat de Catalunya (1521-1524).

Actualment el casal és de propietat privada i es lloga per a casaments, festes i altres celebracions (https://www.castelldesantgregori.com).


“L’impuls, de fet, és una mena d’explosió d’il·lusió reconcentrada. Però necessita, com tot vaixell, un capità savi que des de la perspectiva del pont li esculli rutes i port».

Jordi Cussà


IMPORTANT: Si les voleu veure com cal, gaudiu les imatges sempre que pugueu directament a la web i en una pantalla més gran que la de l’smartphone. La tramesa per e-mail les comprimeix molt i perden molta qualitat.


4 comentarios sobre “EL CASAL DELS MARGARIT

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s