GENOCIDI DE SREBRENICA

Aquests dies es commemora el 25 aniversari del genocidi de Srebrenica (juliol de 1995). Fa pocs dies vam tenir el goig de publicar en aquesta web el llibre “Viatge al cor de la malària” del periodista gràfic i mestre de fotografia gironí Miquel Ruiz. Avui ens fa un altre regal impagable. Amb motiu del trist aniversari de la matança de Srebrenica, en Miquel difon cada any aquest recull de fotografies titulat: “Srebrenica, el silenci de la memòria” que és un emotiu testimoni de la seva experiència a Bòsnia. Una experiència de la que no va sortir indemne, ja que l’ha marcat per tota la seva vida.

(Cliqueu damunt la imatge per a veure el reportatge)

A 6qsite.com ens sentim orgullosos i agraits a l’autor per poder incorporar aquestes tan dramàtiques com precioses imatges a l’apartat “Les vostres fotos”, per tal que sigui fàcil tornar-les a contemplar sempre que vulguem.


“Quan veus els desastres de les guerres és difícil ser optimista. La veritat queda oculta pel fragor dels combats i el comportament dels assassins. El contacte amb les víctimes permet tenir esperança i, fins i tot, confiar en una millora del comportament humà en el futur. Els responsables de tant de sofriment s’amaguen darrere d’una nebulosa d’interessos o sigles. Multinacionals del petroli, indústries armamentístiques, governs indesitjables. Els dimonis de les crisis tenen moltes potes. Una dada que ho explica gairebé tot: els cinc països amb dret a veto en el Consell de Seguretat de l’ONU són els majors fabricants d’armament del món”.

Gervasio Sánchez

One thought on “GENOCIDI DE SREBRENICA

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s