VIATGE AL COR DE LA MALÀRIA

Fa poc més d’un més que vàrem inaugurar la secció “Les vostres fotos”, i en aquest període de temps hem pogut gaudir d’un excel·lent recull d’imatges noves. Us animem a que continueu fent vostra del tot aquesta secció i els vostres portafolis, mantenint actualitzada la informació sobre el vostre treball, mostrant-nos els resultats de la pràctica de la nostra afició compartida, i fent aquells comentaris públics que considereu oportuns.

Avui, dia de Sant Joan, estem d’inauguració altra vegada! El llibre Viatge al cor de la Malària de Miquel Ruiz Avilés, editat per 6qsite.com, inaugura la nova secció “Els vostres llibres”, dins l’apartat de “Llibres digitals” (cliqueu damunt la portada per fullejar-lo). Una nova secció que està esperant les vostres aportacions. Animeu-vos!

Miquel Ruiz Avilés (Purullena, Granada, 13 de març de 1954) és un fotògraf de premsa que va començar la carrera fotoperiodística a la delegació d’El Punt a Figueres. Ha col·laborat com a corresponsal gràfic a l’agència EFE i a diversos diaris i revistes, entre ells: El Periódico de Catalunya, l’Avui, El MundoLa Vanguardia, Punt Diari, El País, Interviú, Cambio 16, El Observador, etc.

El 1993 fou cofundador de l’associació Fotògrafs per la Pau. Va ser guardonat pel Col·legi de Periodistes amb el premi La Mosca Especial i l’any 2019 va rebre el Segell de Fortià atorgat pel municipi de Fortià en homenatge a la seva trajectòria professional.

Al llibre Viatge al cor de la malària ens mostra, en unes imatges magnífiques, el seu viatge a Libèria l’any 2008, per portar material sanitari als poblets escampats per la selva del comptat liberià de River Gee, on va trobar-se amb una situació de fort impacte emocional que no podrà oblidar mai…


“Quan hom es troba davant d’una atrocitat, què és una bona foto?, em pregunten de vegades. En la meva resposta hi ha poques paraules: la fotografia és el meu llenguatge. El fotògraf està aquí per tenir la boca tancada, siguin quines siguin les circumstàncies, està aquí per observar i per fotografiar. A través de la fotografia treballo, m’expresso. A través d’ella visc.“

Sebastião Salgado

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s