VIATGE AL COR DE LA MALÀRIA

Avui, dia de Sant Joan, estem d’inauguració! El llibre Viatge al cor de la Malària de Miquel Ruiz Avilés, editat per 6qsite.com, inaugura la nova secció «Els vostres llibres», dins l’apartat de «Llibres digitals» (cliqueu damunt la portada per fullejar-lo).

Miquel Ruiz Avilés (Purullena, Granada, 13 de març de 1954) és un fotògraf de premsa que va començar la carrera fotoperiodística a la delegació d’El Punt a Figueres. Ha col·laborat com a corresponsal gràfic a l’agència EFE i a diversos diaris i revistes, entre ells: El Periódico de Catalunya, l’Avui, El MundoLa Vanguardia, Punt Diari, El País, Interviú, Cambio 16, El Observador, etc.

El 1993 fou cofundador de l’associació Fotògrafs per la Pau. Va ser guardonat pel Col·legi de Periodistes amb el premi La Mosca Especial i l’any 2019 va rebre el Segell de Fortià atorgat pel municipi de Fortià en homenatge a la seva trajectòria professional.

Al llibre Viatge al cor de la malària ens mostra, en unes imatges magnífiques, el seu viatge a Libèria l’any 2008, per portar material sanitari als poblets escampats per la selva del comptat liberià de River Gee, on va trobar-se amb una situació de fort impacte emocional que no podrà oblidar mai…


“Quan hom es troba davant d’una atrocitat, què és una bona foto?, em pregunten de vegades. En la meva resposta hi ha poques paraules: la fotografia és el meu llenguatge. El fotògraf està aquí per tenir la boca tancada, siguin quines siguin les circumstàncies, està aquí per observar i per fotografiar. A través de la fotografia treballo, m’expresso. A través d’ella visc.“

Sebastião Salgado

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s