EL PALAU SOLTERRA

El Palau Solterra és un magnífic edifici del segle XV, d’arquitectura civil, que va ser la residència històrica dels Comptes de Torroella de Montgrí (Baix Empordà, Catalunya).

Actualment acull el Museu de Fotografia Contemporània (Nacional i Internacional) de la Fundació Vila Casas. Situat a la localitat baix-empordanesa de Torroella de Montgrí, aquest museu fou inaugurat l’any 2.000.

Actualment exposa al voltant de 200 fotografies contemporànies d’artistes de diverses parts del món.

Pati interior del Palau Solterra. Es troba al centre de Torroella de Montgrí, al carrer de l’Església, número 10.

Terrassa del Palau vista de darrere un vidre moll per la pluja.

Addicionalment a la col·lecció permanent i a un cicle de conferències sobre història i humanitats, s’hi organitzen també exposicions temporals. Fins al 27 de novembre el fotògraf Jordi Esteva hi exposa la mostra de fotografia titulada L’impuls nòmada.

Com es pot veure en aquestes imatges, el Palau Solterra s’ha habilitat com a museu respectant elements arquitectònics originals que conviuen perfectament amb les seves activitats.

Les fotografies del Palau Solterra que apareixen en aquest post són imatges distorsionades de les que de veritat s’hi exposen.

Per Sant Jordi d’ara fa sis anys, vaig publicar el llibre digital Racons i detalls. Quadern d’apunts del natural sobre aquest particular Museu, que podeu fullejar a continuació clicant damunt la portada. També en aquest llibre s’han velat les fotografies exposades a les sales amb una taca de color sobreposada. Tal com s’explica més detalladament al pròleg del llibre, el que es pretén sobre tot amb aquesta ocultació de les imatges, és posar l’accent i emfatitzar el valor del continent i no pas el contingut del Museu.


«Veu més el que sap que el que mira»

Dr. Anicet Altés i Pineda, el pare de l’Ernest


IMPORTANT: Si les voleu veure com cal, gaudiu les imatges sempre que pugueu directament a la web i en una pantalla més gran que la de l’smartphone. La tramesa per e-mail les comprimeix molt i perden molta qualitat.


23 comentarios sobre “EL PALAU SOLTERRA

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s