PLAÇA MIQUEL MARTÍ I POL (B&W)

A Sant Gregori (Gironès, Catalunya) hi ha una plaça pública dedicada a l’insigne poeta Miquel Martí i Pol. Una magnífica escultura feta amb ferro i pedra basàltica per l’escultor Ernest Altés la presideix en una zona arbrada.

L’escultura incorpora una peça metàl·lica on hi ha un poema gravat, escrit expressament pel poeta per a que fos incorporat a aquesta escultura.

El poema diu així:

Vianant que t’atures a llegir / i em fas do de la teva companyia, / benvingut a la llum d’aquesta vall / que ens acull a tots dos i ens agermana.

Per breu que sigui el temps que compartim / tindrà la ressonància i el misteri / d’una llarga conversa si en sabem / preservar la memòria i fer-ne / reductes de claror i de llibertat / que ens ajudin a créixer i a comprendre.

Tot està dit, però per tu i per mi / sempre hi haurà un espai de privilegi / que ens permetrà, potser secretament / de retrobar l’escalf de les paraules / i l’encís del silenci, el dels instants / en que la intimitat i el sentiment / ens han unit en un mateix paisatge.

Miquel Martí i Pol.

Volten l’escultura magnòlies, mimoses i tells de fulla grossa que fan un entorn fresc i agradable.

La plaça té tres espais ben diferenciats, aquest és per als més menuts.

El darrer d’aquests tres espais és una plaça dura per patinar i jugar, per exemple al basket.


«La fotografia és, per la seva mateixa naturalesa, una manera promíscua de veure«.

Susan Sontag


IMPORTANT: Si les voleu veure com cal, gaudiu les imatges sempre que pugueu directament a la web i en una pantalla més gran que la de l’smartphone. La tramesa per e-mail les comprimeix molt i perden molta qualitat.


4 comentarios sobre “PLAÇA MIQUEL MARTÍ I POL (B&W)

    1. El blanc i negre segur que accentua la “duresa” que tu trobes excessiva en l’escultura. Diumenge vinent publicaré un reportatge en color de la mateixa plaça que potser modularà la teva opinió. Vagi, per endavant, el meu agraïment per la teva valoració de les fotos. 🙏🏼

      Le gusta a 1 persona

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s