Ecocidi

Just el passat Dia de la Terra (22 d’abril), ens vam trobar tot passejant per un bosquet de les ribes del Ter aquesta mostra d’incivisme.

És ben sabut que els frigorífics utilitzen, per a generar fred, gasos que són especialment nocius per a la capa d’ozó. Entre altres els anomenats HFC (hidroclorofluorocarbons), que són 4.000 vegades més nocius que el diòxid de carboni, segons una investigació que l’Agència d’Avaluació Ambiental d’Holanda va publicar ja el 2009. Precisament a partir d’aquelles i altres evidències científiques es van incrementar a tota Europa les polítiques de reciclatge d’aquests electrodomèstics més contaminants, per exemple: obligant als venedors d’aparells nous a fer-se càrrec del correcte reciclatge del aparells vells que substitueixin.

Agreuja encara més aquest delicte el fet que, qui ha fet aquesta animalada, segur que tenia molt més a prop alguna deixalleria municipal. Qualsevol dels nuclis habitats de l’entorn, tenen molt més a prop (i per més bon camí) una deixalleria, que el lloc apartat on s’ha fet aquesta fotografia, al qual s’hi arriba per camins de terra.


«Les fotografies subministren evidència. Alguna cosa que coneixem de nom però de la qual cosa dubtem, sembla irrefutable quan ens ho mostren en una fotografia«.

Susan Sontag

2 comentarios sobre “Ecocidi

 1. Bon dia, Francesc

  Gràcies per aquesta fotografia: podrà servir per denunciar fets semblants. Pots afegir al teu comentari que fabriquen aquests aparells (i d’altres) amb data de caducitat la qual cosa fa augmentar exponencialment els residus, reciclables o no.

  Espero que estiguis bé tu i els teus. Nosaltres cuidem una mica els dos néts i la néta. Jo vaig escrivint, llegint i caminant. De moment força bé, a veure si em vacunen

  Salut i sort. Una abraçada

  Joan M

  Me gusta

  1. Ei, Joan M.!
   Gràcies per la teva informació complementària. És molt preocupant la situació de suïcidi ecològic col·lectiu que estem vivint.
   Nosaltres tots bé. A mi també m’haurien de vacunar aquesta setmana i no hi ha manera que em donin hora per aquí a prop. Aquesta tarda m’oferien com a única opció Cornellà!
   Abraçades solidàries.

   Francesc

   Me gusta

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s