El surolí de Mas Obert

Aquest suro-alzina (conegut a la zona com “surolí”) és una autèntica raresa botànica, segons els experts. Es tracta de dues espècies d’arbre de la mateixa família, una alzina i un suro, que han nascut i creixen soldats, formant un únic peu, amb els teixits units.

Una raresa com la d’aquest arbre de la Vall de Llémena no es dóna enlloc més del país, és un espècimen únic a Catalunya, cosa que ha merescut un cartell, al costat de l’arbre, que informa del fet amb cites de textos de Martí i Arnau Boada, que es rematen amb aquest comentari:

“L’escena sembla talment el resultat d’una nit esbojarrada, entre una alzina i una alzina surera. Un exemplar en dos; dos exemplars en un. Dues espècies diferents tot i que, genèticament, unides en una mateixa soca, i amb dos creixements troncals independents. Condemnats a viure perpètuament arrapats pel cuixam de la soca”


“Fotografio les coses que no entenc, aquest ha estat el meu interès des que vaig agafar per primera vegada la meva càmera. Considero que ara entenc menys que quan vaig començar a fotografiar, pel que no veig que arribi al final de prendre fotografies.”

Adam Marelli

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s