El surolí de Mas Obert

Aquest suro-alzina (conegut a la zona com «surolí») és una autèntica raresa botànica, segons els experts. Es tracta de dues espècies d’arbre de la mateixa família, una alzina i un suro, que han nascut i creixen soldats, formant un únic peu, amb els teixits units.

Una raresa com la d’aquest arbre de la Vall de Llémena no es dóna enlloc més del país, és un espècimen únic a Catalunya, cosa que ha merescut un cartell, al costat de l’arbre, que informa del fet amb cites de textos de Martí i Arnau Boada, que es rematen amb aquest comentari:

«L’escena sembla talment el resultat d’una nit esbojarrada, entre una alzina i una alzina surera. Un exemplar en dos; dos exemplars en un. Dues espècies diferents tot i que, genèticament, unides en una mateixa soca, i amb dos creixements troncals independents. Condemnats a viure perpètuament arrapats pel cuixam de la soca»


«Fotografio les coses que no entenc, aquest ha estat el meu interès des que vaig agafar per primera vegada la meva càmera. Considero que ara entenc menys que quan vaig començar a fotografiar, pel que no veig que arribi al final de prendre fotografies.»

Adam Marelli

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s