CUCA DE LLUM (imatges experimentals 2)

Fa anys, molts anys, que no veia cap cuca de llum (lampyris noctiluca). Sospitava que amb tants insecticides, tanta agroquímica i tants pesticides ja n’haviem perdut la mena. Però aquest final d’estiu…

(Cliqueu damunt la imatge i feu «PLAY» al vídeo)

… en uns camps del veïnat de l’Argelaguet, a la Vall del Llémena, en vaig comptar en un sol vespre més de trenta com aquesta que, dòcilment, es va deixar observar més de prop que les altres…

Atès el perill d’extinció d’aquest animaló, el II Simposi Internacional sobre Cuques de llum (2nd International Firefly Symposium), celebrat del 2 al 5 d’Agost del 2010, a Selangor, Malaysia, va emetre la Declaració de Selangor que informava sobre la necessitat d’augmentar el coneixement sobre les cuques de llum per tal de promoure mesures per a la seva protecció i conservació. En síntesi, els experts advertien que les poblacions de cuques de llum estan disminuint a tot el món, i que hi ha una necessitat urgent de conservar els seus hàbitats ja que això contribuiria a la conservació de moltes altres espècies de la nostra vida silvestre i, sens dubte, a una millor qualitat de vida per als éssers humans. En aquella Declaració es destacava també que la capacitat d’aquests insectes per a produir llum no ha estat mai prou emfatitzat ni estudiat a nivell científic.


«La fotografia té una vida pròpia. El fotògraf pot més o menys tutelar-la, però mai acaba de dominar-la del tot, sempre hi ha escletxes on la fotografia manifesta la seva vida pròpia».

Joan Fontcuberta

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s